Katoamistemppuja, hidastettuja kohtauksia ja illluusioita

Dansk Danseteaterin LEANING TREE yhdistää nykytanssin ja sinfonisen musiikin, luoden visuaalisesti ja musiikillisesti vangitsevan kokemuksen. Fernando Melon koreografioima teos vie katsojan unenomaiseen maailmaan, joka on inspiroitunut tanskalaisen taidemaalarin Vilhelm Hammershøin arvoituksellisista ja illusorisista maalauksista.  

Melo on tunnettu koreografioistaan, jotka sisältävät maagisia, jopa taikatemppumaisia elementtejä. Yhdessä Raphael Frisenvænge Solholmin kanssa hän on luonut teoksen LEANING TREE, joka on jatkuvassa liikkeessä. 

Musiikin teokseen varta vasten on säveltänyt Signe Lykke, yksi Tanskan musiikkimaailman nousevista nimistä, ja sen esittää Kööpenhaminan filharmoninen orkesteri. 

Hammershøjin illusorisesta, mystisestä ja arvoituksellisesta maailmasta inspiroituneena katsoja viedään matkalle, jossa nähdään katoamistemppuja, hidastettuja kohtauksia ja lumoavia illuusioita, jotka rikkovat painovoiman lakeja. Mikä on todellista ja mikä keinotekoista? 

LEANING TREE -teoksen lavastuksessa korostuu vahvasti tunnetun tanskalaisen taiteilijan Vilhelm Hammershøin (1864–1916) maalauksista kumpuava vaikutus. Hänen mestariteoksissaan on ainutlaatuinen jännityksen ja mysteerin aura, joka oli keskeinen innoituksen lähde Melon luovan prosessin alkuvaiheessa. 

Hammershøin taito sommittelussa, valon ja varjon leikissä sekä tunteiden tietoisessa kätkemisessä luo kiehtovan mysteerin ilmapiirin, josta myös Melo on ammentanut inspiraatiota. 

Esitys kutsuu yleisön pohtimaan esityksen taustalla piileviä tarinoita ja tunteita, rohkaisten katsojia tulkitsemaan teosta omalla tavallaan. 

Liput esitykseen tulevat myyntiin marraskuussa.

Kuvat: Natascha Rydvald