Vastuullisuus

AVOIN JA TASA-ARVOINEN

Toimintamme on läpinäkyvää ja eettisesti kestävää. Haluamme edistää monimuotoisuutta ja tasa-arvoa taiteen kentällä. Meillä on nollatoleranssi kaikenlaiselle syrjinnälle – tanssitaide ja tapahtumamme kuuluvat kaikille!

Kuopio Tanssii ja Soi on mukana Pohjois-Savon Kaikukortti -kokeilussa. Kaikukortin tavoitteena on tarjota kulttuurielämyksiä taloudellisesti tiukassa tilanteessa oleville nuorille, aikuisille, ikäihmisille ja perheille

Haluamme olla yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka yhdistää ihmiset taustoista riippumatta ja luo meille kaikille turvallisen ja viihtyisän tilan. Tilan, jossa voimme kokea yhteenkuuluvuutta ja jakaa ajatuksia, kokemuksia ja elämyksiä. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja vuoden 2023 aikana olemme laatineet Safetyneer Oy:n kanssa vastuullisuussuunnitelman, johon pääset tutustumaan linkistä.

Aterballetto (2016). LEGO. Chor. Giuseppe Spota. Kuva: Petri Laitinen

Dada Masilo (2014). Swan Lake. Chor. Dada Masilo. Kuva: Petri Laitinen
YMPÄRISTÖÄ KUNNIOITTAVA

Yleisötapahtumilla on tärkeä rooli vastuunkantajina myös ekologisuuden saralla. Olemme tutkineet yhdessä Green Carbonin kanssa hiilijalanjälkeämme pyrkimyksessämme hiilineutraaliksi tapahtumaksi. Tutkimuksen mukaan 97 % hiilijalanjäljestämme kertyy tapahtumaan saapuvien esiintyjien ja yleisön matkustamisesta. Kannustammekin tapahtumassamme vierailevaa yleisöä käyttämään 100 % kompensoitua matkustusmuotoa junaa. Muina ympäristötoimina pyrimme välttämään mm. ylimääräisiä printtituotteita, jonka johdosta esimerkiksi käsiohjelmamme löytyy myös digitaalisena. Kaikki festivaalin esityspaikat ovat kävelyetäisyydellä toisistaan ja pyrimme käyttämään pääasiassa paikallisten toimijoiden tuotteita ja palveluja. Voit tutustua tarkemmin ympäristötoimiimme kestävän kehityksen suunnitelmastamme ja hiilijalanjäljen laskennastamme.