Katso Minna Tervamäen Helpot Ja Nopeat Vinkit Kehon Ja Mielen Huoltoon!

”Istu lattialla palaverin ajan” – Katso Minna Tervamäen helpot ja nopeat vinkit kehon ja mielen huoltoon!

Keho jäkittää, liikkua pitäisi, mutta into loppuu kesken eikä aikaa löydy. Mielikin meinaa mataa maassa, mitä pidemmälle poikkeuksellinen syksy etenee. Vaan eipä hätää!

Kehoaan voi huoltaa pienin teoin ihan kotioloissakin, esimerkiksi lattialla istumalla, vinkkaa tähtitanssija Minna Tervamäki. Mielen hoitoon hän suosittelee kulttuurikuuria.

Lue alta vinkit ja katso videolta liikkeet, joilla voit pitää huolta kehostasi ja mielestäsi arjen kiireidenkin keskellä! Minna Tervamäki opettaa ja esiintyy Kuopiossa 14.–17.10.

1. Ole kuin koira

”Tämä on niin tuttu ja yksinkertainen neuvo: pysy liikkeessä. Vetristele kehoa. Ota mallia kissoista ja koirista ja siitä, miten ne venyttävät itseään. Pyörittele, ravistele, heiluttele. Mutta ei voimalla, vaan lempeästi.”

2. Istu lattialla

”Toinen simppeli ja tehokas vinkki on, että istu lattialla. Tanssijat istuvat luonnostaan paljon lattialla. Monelle se on jo itsessään venytys. Lattialla tulee myös väkisin vaihdeltua asentoa. Pidä vaikka seuraava puhelinpalaveri lattialla istuen.”

3. Pyllistele ja varvastele

”Ota mukaan venytys arkisiin liikkeisiin. Kun kurkotat jotain, korosta sitä. Nouse vähän varpaille ja venytä itseäsi samalla. Kyykistele keräillessäsi tavaroita lattioilla. Tämä toteutuu hyvin esimerkiksi lasten leluja keräillessä. Ota arkiseen tekemiseen mukaan liikkeitä. Monille kuntokuurin aloittaminen voi toimia, mutta monilla se voi loppua myös nopeasti. Se ei ole niin helppoa. Itsekin yritän aina muistaa, että minun pitäisi kuntouttaa olkapäätäni. Mutta vitsi, kun pitäisi vaan muistaa tehdä ne liikkeet!”

4. Ja sitten volat kaakkoon!

”Musiikin hyödyntäminen on äärimmäisen tehokasta. Pidä esimerkiksi työn lomassa 45 minuutin välein tauko, laita musaa soimaan ja liiku. Unohda tanssi ja vain liikehdi rytmin mukaan. Sitä voi kutsua vaikkapa jumpaksi.”

5. Ps. mielikin tarvitsee hoitoa

”Nyt kun on syksy ja tämä aika, olen kauhunsekaisin tuntein miettinyt, mitä tästä tulee. Iso voimanlähde minulle on kulttuuri. Tapahtumanjärjestäjät ovat ottaneet hyvin huomioon turvallisuuden. Minua ei pelota mennä kuluttamaan kulttuuria, koska se on hyvin järjestettyä. Kulttuuri on suuri voimavara! On tanssia, musiikkia, museoita, gallerioita… Itselleni tärkeää on myös, että saan käydä tanssitunneilla. Turvavälit on hyvin otettu huomioon. Ja jos ei uskalla lähteä, netin kautta on myös paljon tarjolla yhdessä tekemistä.”

Minna Tervamäki opettaa Kuopiossa balettia ja kehonhuoltoa 14.–16.10. ja esiintyy Musiikkikeskuksen konserttisalissa järjestettävässä Elo-Forumissa lauantaina 17.10. . Tapahtuma on ilmainen, mutta siihen on noudettava lippu Musiikkikeskuksen lippukassalta.