Tervetuloa tanssin kaupunkiin Kuopioon!

Kuopio julistautui tanssin kaupungiksi – kaupungin tanssitoimijat yhdistivät voimansa

Kuopio on nyt virallisesti tanssin kaupunki. Kuopiolaiset tanssialan organisaatiot Tanssiteatteri Minimi, Itä-Suomen tanssin aluekeskus ja Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali panivat alulle tanssin kaupungin julistukseen tähtäävän yhteistyön, johon kutsuttiin mukaan kaikki halukkaat tanssialan toimijat. Joukkoon liittyi 15 paikallista tanssitoimijaa.

Kuopion seudulta löytyy uskomattoman aktiivinen tanssitoimijoiden keskittymä. Kaupungissa on täällä tanssin aluekeskus, valtionosuusrahoituksen piiriin kuuluva tanssiteatteri, Pohjoismaiden suurin tanssitaidefestivaali, korkeakoulutasoinen tanssinopettajakoulutus, tanssilinja lukiossa ja peruskoulussa sekä lukuisia laadukkaita tanssikouluja ja seuroja.

Tanssi on ollut läsnä muovaamassa Kuopiota persoonalliseksi kaupungiksi jo useita vuosikymmeniä. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali järjestetään tänä vuonna 55. kertaa ja Itä-Suomen ainoa ammatillinen tanssiteatteri Minimi on toiminut Kuopiossa jo yli 30 vuotta. Itä-Suomen tanssin aluekeskus juhlistaa tänä vuonna 20:ttä toimintavuottaan. Tanssista on useimmilla kuopiolaisilla muistoja ja monella myös läheinen suhde tanssiharrastukseen tai tanssin katsomiseen.

Tanssin kaupungiksi julistautumisen myötä kokosimme seudun tanssitoimijoita yhteiseen esitteeseen!

Voit löytää esitteen myös eri mukana olevilta tanssiorganisaatioilta ja Kuopion kaupungintalolta.

Tervetuloa tutustumaan tanssin kaupunkiin Kuopioon!


Kuopion konservatorio. Kuva Esa Kärki
Kuopion Taidelukio Lumit
MINIMI Biodatasonaatti. Kuva Petra Kuha