Vastuullisuus festivaalillamme

Myös yleisötapahtumilla on tärkeä rooli vastuunkantajina ympäristön ja tasa-arvon saralla. Tämän kesän tapahtumassa aloitammekin yhteistyön kuopiolaisen vastuullisuusjohtamiseen erikoistuneen asiantuntijayritys Safetyneerin kanssa, joka laatii meille saavutettavuussuunnitelman ja kestävän kehityksen ohjelman.

Saavutettavuussuunnitelman avulla varmistamme, että tapahtuma on esiintyjien ja yleisön moninaisuus huomioiden kaikille saavutettava ja turvallinen. Kestävän kehityksen ohjelmassa puolestaan jatkamme vastuullisuuden kehittämistä rakentamalla toiminnallemme selkeät tavoitteet ja konkreettiset toimenpiteet keskittyen toimintamme tärkeimpiin ympäristö- ja sosiaalisiin vaikutuksiin.

Alkuvuodesta 2023 meille valmistui hiilijalanjälkemme laskenta viime vuoden tapahtuman pohjalta. Oli ilo huomata, että toimintamme perustuu jo hyvin kestäviin ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Hiilijalanjäljestämme 98 % koostui tapahtumaan matkustavien esiintyjien ja yleisön matkustamisesta. Haluaisimmekin kannustaa tapahtumaamme saapuvaa yleisöä käyttämään 100 % kompensoitua matkustusmuotoa junaa, tai muita julkisen liikenteen välineitä.

Kaikissa hankinnoissamme pyrimme käyttämään paikallista tuotantoa ja tekemään kestäviä valintoja. Esimerkiksi käsiohjelmasta on tänä vuonna saatavilla myös digitaalinen versio, pyörätuolitanssin ja karnevaalikulkueen mitalit valmistetaan puusta Kellopuoti Lappalaisen toimesta, somistuksissa käytämme biohajoavia ilmapalloja ja esiintyjät kulkevat Kuopion Autokaupan sähkö/hybridiautoilla.