Karnevaalikulkue

Näytökset ja liput

15.6.2024
10:30
Savonia-lava, kauppatori
vapaa pääsy

Kuopio Tanssii ja Soin perinteikäs festivaalikulkue koki vuonna 2023 merkittävän muodonmuutoksen. Kulkue järjestettiin ensimmäistä kertaa eteläeurooppalaiseen malliin kilpailumuodossa ja suurempana kuin koskaan. Kulkueen tarkoituksena on tuoda tanssin välityksellä värikkyyttä ja iloista tunnelmaa Kuopion katukuvaan.

Kesällä 2023 karnevaalikulkueeseen osallistui 10 joukkuetta. Voiton vei Kuopion SalsaStudion Los Locos de la Calle, toiseksi sijoittui Puumiehet Show.

Kulkueen säännöt:

Kulkue lähtee liikkeelle Snellmanin puistosta klo 10.30, kulkee Kauppakatua pitkin ja päättyy kauppatorille Savonia-lavalle palkintojen jakoon klo 11.00.

Kilpailun palkintona raati myöntää voittajajoukkueelle pääpalkinnon, joka on 1000 €. Toisen palkinnon arvo on 500 €. Lisäksi voittajajoukkueelle luovutetaan Kiertopokaali, joka palautetaan seuraavan vuoden tapahtumaan takaisin uudelle voittajalle luovutettavaksi.

Kulkueen idea on tuoda värikkyyttä katukuvaan iloisessa karnevaalihengessä. Kulkueessa ei etsitä ammattiesiintyjiä, vaan halutaan rohkaista mitä tahansa ryhmää osallistumaan. Huolellisella suunnittelulla, ryhmätyöllä ja hyvällä idealla mikä tahansa joukkue voi voittaa pääpalkinnon!

Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan mitä tahansa tahoa edustava joukkue, joka on kooltaan 5–20 henkilöä. Joukkue suunnittelee haluamanlaisensa kokonaisuuden ja teeman, johon voi kuulua tanssia sekä teemaan sopivaa puvustusta ja maskeerausta.

Arvosteltavia osa-alueita ovat muun muassa ryhmähenki ja joukkueen yhtenäisyys, luovuus ja omaperäisyys, koreografian vaikeus ja näyttävyys sekä kontakti yleisöön ja esittäminen.

Ilmoittautuminen kulkueeseen aukeaa 1.3.2024.

Karnevaalikulkueen tunnelmia vuodelta 2023.

Muita esityksiä

TanssijamitTanssijamit Savonia-lavaSavonia-lava TaitelijatapaamisetTaitelijatapaamiset