Mikä on Kuopio Tanssii ja Soi?

Kuopio Tanssii ja Soi on Pohjoismaiden laajin ja monipuolisin vuosittain järjestettävä kansainvälinen tanssitaidetapahtuma. Tarjoamalla kansainvälisen näyteikkunan tanssitaiteeseen elävöitämme paikallista kulttuuria, kasvatamme taiteen tunnettuutta ja vaikutamme tanssitaiteen kehittymiseen ja ihmisten hyvinvointiin. Tuotamme samalla myös taloudellista hyvää taiteilijoille, paikallisille yrityksille ja resursseja taiteen tuottamiseen.

Tuomme Suomeen maailmanluokan tanssitaidetta. Laadukas ohjelmistomme vetää puoleensa tanssin ammattilaisia, harrastajia ja aloittelijoita meiltä ja muualta. Kuopio Tanssii ja Soi on ylpeä pitkästä historiastaan ja samanaikaisesti dynaaminen ja uudistumiskykyinen.

Viikon mittaisen festivaalin ohjelmistoon kuuluu vankka kattaus ulkomaisia ja kotimaisia huippuesityksiä sekä laajasti vapaan pääsyn ohjelmaa, kursseja, leirejä, seminaareja sekä paljon muuta tanssillista ohjelmaa, kuten uudistunut karnevaalikulkue.  

Kuopion kauppatorilta löytyy myös TanssiTeltta, jossa nähdään ja koetaan koko festivaaliviikon ajan runsaasti erilaista tanssiin ja kulttuuriin liittyvää ohjelmaa. Teltan ohjelmaan kuuluu muun muassa taiteilijatapaamisia, tanssitunteja ja musiikkiesityksiä.

Tarjoamme joka vuosi uusia, laadukkaita ja ennennäkemättömiä kokemuksia. Reagoimme ympäristömme muutoksiin ja kehitymme muuttuvan maailman mukana.

Ensimmäinen Kuopio Tanssii ja Soi järjestettiin vuonna 1970, joten vuonna 2024 järjestettävä festivaali on järjestyksessään jo 55:s. Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 35 000 kävijää.

Festivaalin taustaorganisaationa toimii Kuopio Tanssii ja Soi -Kuopio Dance Festival ry, joka on vuonna 1969 perustettu yleishyödyllinen yhdistys. Sen tarkoituksena on edistää tanssi- ja musiikkitaiteen sekä kulttuurimatkailun harrastusta ja ammattimaista toimintaa niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Sääntöjensä puitteissa yhdistys voi järjestää tanssinäytöksiä, konsertteja, seminaareja, koulutusta ja muuta kulttuuritoimintaa.

Yhdistyksen ja festivaalin missiona on olla vetovoimainen tapahtuma, joka toimii näyteikkunana laadukkaaseen kotimaiseen ja kansainväliseen tanssitaiteeseen. Tavoitteena on tuottaa elämyksiä, henkistä rikkautta, osallisuutta, sivistystä ja koulutusta.

Kuopio Tanssii ja Soi-festivaalilla yhdistämme tanssin, musiikin, kulttuurin ja yhteisöllisyyden ainutlaatuiseksi juhlaksi!

Nähdään festivaaleilla 12.-18.6.2024!