Festivaalikulkue uudistuu

– luvassa aitoa karnevaalimeininkiä!

Kuopio Tanssii ja Soi:n perinteikäs festivaalikulkue kokee tänä vuonna merkittävän muodonmuutoksen. Kulkue järjestetään ensimmäistä kertaa kilpailumuodossa ja suurempana kuin koskaan!

“Tarkoituksena on tuoda festivaalille kulkueen myötä aitoa eteläeurooppalaista, värikästä ja hauskaa karnevaalimeininkiä”, kuvailee festivaalin toiminnanjohtaja Salima Peippo.

Kulkue järjestetään lauantaina 17.6. Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan mitä tahansa tahoa edustava joukkue, joka on kooltaan 5–20 henkilöä. Joukkue suunnittelee haluamanlaisensa kokonaisuuden ja teeman, johon voi kuulua tanssia sekä teemaan sopivaa puvustusta ja maskeerausta. 

“Kulkueessa ei etsitä ammattiesiintyjiä, vaan halutaan rohkaista mitä tahansa ryhmää osallistumaan. Huolellisella suunnittelulla, ryhmätyöllä ja hyvällä idealla mikä tahansa joukkue voi voittaa pääpalkinnon”, Peippo kuvailee.

Kulkue lähtee matkaan klo 10 myöhemmin ilmoitettavasta paikasta Kuopion keskustan alueelta, ja päättyy Kuopion kauppatorille, jossa palkintojenjako suoritetaan. Kilpailun palkintona raati myöntää voittajajoukkueelle pääpalkinnon, joka on 1000 €. Toisen palkinnon arvo on 500 €. Sponsorina kilpailussa toimii Peeässä.

Arvosteltavia osa-alueita ovat muun muassa ryhmähenki ja joukkueen yhtenäisyys, luovuus ja omaperäisyys, koreografian vaikeus ja näyttävyys sekä kontakti yleisöön ja esittäminen.

Ilmoittautuminen kulkueeseen on avoinna 1.3.-28.5. Kokoa siis oma ryhmäsi ja tule mukaan luomaan ikimuistoista karnevaalikulkuetta!

Tutustu kulkueen sääntöihin ja ilmoittaudu mukaan.