Tanssiteatteri Hurjaruuth: Arvausinstituutti

Näytökset ja liput

14.6.2024
12:00
Kuopion pääkirjasto, Lasten- ja nuortenosasto
vapaa pääsy
14.6.2024
14:00
Kuopion pääkirjasto, Lasten- ja nuortenosasto
vapaa pääsy

Perjantaina 14.6. esitykset klo 12.00 ja 14.00
Kuopion pääkirjasto, lasten- ja nuortenosastolla. Maaherrankatu 12, 70100 Kuopio.
Esitys on suomeksi. Ikäsuositus 5-v. alkaen. 

Vainutin esiin, napataan ne! Arvausinstituutin erityisasiantuntijat ovat tositoimissa. Letkukoneellaan he keräilevät kuhisevia kertomuksia ja höpöjuttujen hippusia. Mutta miten ihmeessä kaikki sinkoilevat satuilut saataisiin talteen ja asianmukaisesti arkistoon?

Virkaintoiset erityisasiantuntijat tahtovat panna mielikuvituksen järjestykseen, ettei pää olisi aivan pyörällä. Työkalukseen he ovat kehittäneet vainuttimen, tekemättömien satujen ja tarinoiden keräyslaitteen. Tämä erityisherkkä letkukone seuloo sisuksiinsa ilmoille pöllähtävät tarinanpätkät ja hupihöpinät. Sen vaikutusalueelle osuvat voivat olla varmoja, että heistä saadaan imaistua talteen kaikki kertomukset. Vai saadaanko sittenkään? Juttuja kun putkahtelee sieltä sun täältä, niitä putoilee ihan roppakaupalla!

Arvausinstituutti eli tekemättömien satujen ja tarinoiden vastaanottokomitean arvaamattoman arvovaltaisen vallaton mietintö on kahden esiintyjän tanssiteatteriesitys. Paljon improvisaatiota ja vuorovaikutusta lasten kanssa sisältävä esitys saa miettimään, mitä mielikuvitus meille merkitsee. 

Tanssiteatteri Hurjaruuth on tarjonnut elämyksiä lapsille ja aikuisille vuodesta 1981. Hurjaruuth tunnetaan monitaitoisesta ja rohkeasta tyylistä, joka yhdistää ennakkoluulottomasti tanssia, sirkusta, musiikkia ja kuvataiteita. Jokavuotisen koko perheen Talvisirkuksen lisäksi Hurjaruuth on tunnettu omista tanssiesityksistään, vuosittaisesta Punainen helmi -klovnifestivaalista sekä omasta sirkuskoulustaan. Hurjaruuth on palkittu mm. Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla, ASSITEJ Internationalin kunniamaininnalla sekä valtakunnallisella Sirkuksen Lumo -palkinnolla. Esitykset keräävät vuosittain noin 40 000 katsojaa. Hurjaruuthin oma näyttämö sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Esiintyjinä: Johanna Keinänen ja Kaisa Niemi Ohjaus: Jyrki Karttunen Skenografia: Mirkka Nyrhinen Äänisuunnittelu: Tatu Vanhatalo Tuotanto: Tanssiteatteri Hurjaruuth

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Kumppanit

Kuopion kaupunginkirjastoTanssiteatteri Hurjaruuth

Katso myös

HyvinvointiaamutHyvinvointiaamut Lumotun metsän tanssijamitLumotun metsän tanssijamit TanssiTelttaTanssiTeltta