Kuopio TALKS -seminaarisarja

Näytökset ja liput

12.6.2024
15:30
Musiikkikeskus, Valohalli
vapaa pääsy
13.6.2024
15:15
Musiikkikeskus, Valohalli
vapaa pääsy
14.6.2024
14:30
Musiikkikeskus, Valohalli
vapaa pääsy
15.6.2024
15:00
Musiikkikeskus, Valohalli
vapaa pääsy
16.6.2024
15:00
Musiikkikeskus, Valohalli
vapaa pääsy

Kuopio TALKS -seminaarisarjassa tutustutaan monipuolisesti erilaisiin aiheisiin ja näkökulmiin erityisesti tanssin, taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin näkökulmista. Seminaarisarjaan kuuluu myös Kuopion kaupungin organisoima Kuopio Highlights.

Seminaarit tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua ajankohtaisiin ilmiöihin asiantuntijoiden johdolla. Valohallin seminaariosioihin osallistuminen on maksutonta. Valohallin seminaarit ovat osa Elo- Foorumia, jonka järjestämistä tukee työeläkeyhtiö Elo.

Valohallin seminaarit striimataan (paitsi Kuopio Highlights to 13.6) ja niitä voi katsoa festivaalin Facebook-sivulta tai myöhemmin tallenteena kahden viikon ajan Kuopio Tanssii ja Soin YouTube-kanavalta.

klo 12.30-14.30 | Taidetta ja hallintoa | Luokkatila/ musiikkikeskus
Seminaari esittävän taiteen tuottajille, hallintojohtajille ja kaikille taidehallinnon parissa toimiville.  

Käytännön esimerkkejä ja keskustelua taidehallinnosta, digitaalisista alustoista ja sovelluksista.

Osallistumismaksu 35 €, Ilmoittautumiset 5.6.2024 mennessä 
smartartfinland@gmail.com. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään vapaaehtoinen kysely ennen seminaaria.

klo 15.30-16.30 | Esiripun takana | Valohalli, Vapaa pääsy
Taide on merkityksellistä, mutta oletko koskaan ajatellut, mitä kaikkea kätkeytyykään esittävän taiteen tuotantoprosessien taustalle? Tule kuuntelemaan ja jakamaan näkökulmia taidehallinnosta, etenkin digitaalisilla alustoilla! 

Tilaisuuden juontaa taidehallinnon asiantuntija Anja Lappi.

Klo 10-14.45 | Arjen turvallisuus osana kokonaisturvallisuutta – vuoden 2024 hyvinvointiseminaari kamarimusiikkisalissa
Kuopion kymmenes hyvinvointiseminaari syventyy arjen turvallisuuteen osana kokonaisturvallisuutta. Seminaarissa laajennamme ymmärrystämme siihen, mistä kaikesta arjen turvallisuus koostuu ja kuinka voimme jokainen siihen vaikuttaa? Päivän aikana kuulemme sekä asiantuntijoiden puheenvuoroja eri näkökulmilta että nuorten ajatuksia turvallisuudesta.

Väliaika klo 15.00 tanssiryhmä KreWin esitys, Valohallissa.

klo 15.15-16.45 | Highlight Stage | Valohalli
Iltapäivällä Highlight Stage -osiossa klo 15.15-16.45 päivän antia syvennetään dialogissa. Keskustelemassa arjen turvallisuudesta ja sen edistämisestä ovat mm. ylikomisario ja esikuntapäällikkö Pekka Koistinen, turvallisuuspäällikkö Mikko Moilanen, kansanedustaja Marko Kilpi, Savonia ammattikorkeakoulun lehtori Marko Tolonen, kansalaistoiminnan palvelujen päällikkö Kati Vähäsarja ja Kuopion nuorisovaltuuston edustajat.

(ei striimausta).
Seminaari on maksuton ja avoin kaikille teemasta kiinnostuneille.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.kuopio.fi/hyvinvointiseminaari.

Klo 14.30-16.30 | Taike & Cupore Talks – taiteilijan työn monet muodot | Valohalli
Taiken johtajan Kaisa Rönkön aiheena on Muuttuva maailma – muuttuva kulttuuriala, puheenvuoro liittyy tekeillä olevaan kulttuuripoliittiseen selontekoon.

Cuporen erikoistutkija Minna Ruusuvirta esittelee Taiteen ja kulttuurin barometrin tuloksia. Tänä vuonna barometrin aiheena on taiteilijan työn monet muodot.
Barometriesittelyn jälkeen taiteilijat keskustelevat barometrin tuloksista ja tuovat esille omia kokemuksiaan taiteilijan työn monimuotoisuudesta.

Sillanrakentajat on Taiken itäsuomalainen kehittämishanke. Kuulumisia kertovat Virpi Rautsiala ja Tiia-Mari Mäkinen.

Tilaisuuden juontaa monitaiteilija Lasse Forsgren ja musiikkia esittää muusikko Anna Voutilainen-Veijonen.

Barometrin ovat toteuttaneet Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore.

Tutkimuksen löydät tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen)

Klo 16.30-17.00 | Työeläkeyhtiö ELO esittäytyy | Valohalli
Liisamari Krüger on työeläkeyhtiö Elon ylilääkäri ja myös entisenä ammattiviulistina aktiivinen toimija musiikkilääketieteen parissa. Hän kertoo puheenvuorossaan suomalaisten ajankohtaisista työkyvyn haasteista ja työkyvyttömyyden syistä.

Liisamari avaa myös näkökulmia siitä, miten työeläkeyhtiö voi tukea vakuutettuja työnantaja-asiakkaitaan ja yrittäjiä työkyvyttömyyden uhatessa. Vuoden 2023 taiteen ja kulttuurin barometri tuo esiin taitelijoiden työn usein koostuvan monista erilaisista töistä ja tehtävistä. Taiteilijat ovat usein yrittäjiä ja jäävät esimerkiksi työterveyshuollon osalta paitsioon ja julkisen terveydenhuollon varaan.

Klo 15.00-17.00 | Itä-Suomen yliopisto ja Tanssiteatteri MINIMI | Valohalli
Aiheena Biodatasonaatti / SonicMove hanke (Hankkeessa mukana: HUMEA UEF, Aalto SOPI ja VTT), yhteistyössä tanssiteatteri Minimin kanssa.

Voiko tanssiesitys olla immersiivinen tai moniaistillinen kokemus? Miltä kuulostaa ihmiskehon liikkeiden synnyttämä musiikki? Millaisia mahdollisuuksia tällainen tanssitaiteen rikastaminen tuo neurologiseen kuntouttamiseen? 

Tervetuloa tutustumaan prosessiin, jossa ääni- ja tuntopalautteet ovat olennainen osa tanssiesityksen kokemusta, niin tanssijalle kuin yleisölle.  Monitieteellinen tutkimusryhmä ja Tanssiteatteri Minimi esittelevät prosessin kulkua, ja kertovat miten kokonainen tanssiesitys syntyy liikkeen ja äänisynteesin keinoin. 

Klo 15.00-17.00 | daCi Finland – Tanssin varhaiskasvattajat ry – Tanssin juuret antaa siivet | Valohalli
Näkökulmia lastentanssin opettamisesta.
Onko lastentanssi vain leikkiä vai tanssitaanko siellä?
Tanssin ja leikin avulla voidaan oppia monia taitoja. Millaista tämän päivän lastentanssin opetus on ja mitä se sisältää? Vastaako nykyinen tanssinopettajakoulutus tanssioppilaitosten kentän tarpeisiin varhaiskasvatuksen osalta?

Paneelikeskustelu lastentanssista, sen nykytilasta ja kehitysnäkymistä. Paneelin jäseninä tanssin varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Paneelikeskustelun järjestää daCi Finland – Tanssin varhaiskasvattajat ry.

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Kumppanit

Työeläkeyhtiö EloKuopioTaikeCuporeTanssiteatteri MinimiItä-Suomen yliopistodaCi Finland ry

Katso myös

HyvinvointiaamutHyvinvointiaamut Lumotun metsän tanssijamitLumotun metsän tanssijamit TanssiTelttaTanssiTeltta