Supervisual Gaala

Näytökset ja liput

14.6.2024
18:00
Musiikkikeskus, konserttisali
37-68 €
15.6.2024
18:00
Musiikkikeskus, konserttisali
37-68 €

Festivaalin taiteellisen johtajan Riku Lehtopolun koostama Supervisual Gaala on vaikuttava kaksituntinen kokonaisuus, jossa tanssitaiteen kirjo esittäytyy monipuolisesti aina vauhdikkaasta stepistä nykytanssiin.

Illan ohjelma on täynnä kotimaisten ja kansainvälisten tanssin tähtien upeita pienteoksia. Lavalla nähdään muun muassa newyorkilainen steppiryhmä Dorrance Dance ja Gaalan lisäksi Kuopion sataman Luodolla leikkisän ulkoilmaesityksen tarjoava Uppercut Danseteater.

Kotimaista osaamista näyttämöllä nähdään Suomen Kansallisbaletin tanssijalta Atte Kilpiseltä, joka esittää soolona Susanna Leinosen ylistetyn klassikon Suo tihkua vihreä tammi. Niin ikään Suomen Kansallisbaletille tehdyssä teoksessa klassinen baletti yhdistyy vahvuutta ja haavoittuvuutta korostavaan liikekieleen.

Gaalaan saapuu myös taiwanilainen nykytanssiryhmä B.DANCE teoksellaan Floating Flowers, joka on saanut inspiraationsa taiwanilaisesta kelluvien lyhtyjen perinteestä. Koreografi Po-Cheng Tsain koreografinen kieli ammentaa aasialaisista perinteistä, kamppailulajeista ja nykytanssin keinovalikoimasta. Yleisönsä eri puolilla maailmaa hurmanneessa, tunnelmallisessa teoksessa tylliin pukeutuneet tanssijat tanssivat kuin valaistut lyhdyt veden päällä. 

Kuubalainen baletin supertähti Carlos Acosta tuo Galaan kaksi tanssijaa hänen johtamastaan, kriitikoiden ylistämästä Acosta Danza -ryhmästä, jotka esittävät kauniin dueton Faun. Sidi Larbi Cherkaouin koreografiassa kuvataan ihmisen ja eläimen vastakkainasettelua sekä maskuliinisten ja feminiinisten energioiden kaksinaisuutta.

Perjantaina 14.6. Supervisual Gaalassa jaetaan Tanssin nuori tekijä -palkinto.

Kuopio Tanssii ja Soin klassikoksi muodostunut Gaala on unohtumaton elämys täynnä huippuluokan esiintyjiä, upeita koreografioita ja taianomaista tunnelmaa! 

Esityksen kesto: 1h 45 min (sisältää väliajan)

Dorrance Dance
B.DANCE
Atte Kilpinen
Uppercut Danseteater

Kumppanit

Supervisual

Katso myös

HyvinvointiaamutHyvinvointiaamut TanssiTelttaTanssiTeltta Lumotun metsän tanssijamitLumotun metsän tanssijamit