Kallaveden värit

Näytökset ja liput

16.6.2024
12:00
Lumit, lauteet
vapaa pääsy

Tule kokemaan autenttisen intialaisen musiikin lumo, kun kolme intialaista huippumuusikkoa luotsaavat musiikkimatkan Kallaveden inspiroimana. Konsertin innoittajina ovat toimineet Suomen vaihtuvat vuodenajat ja järviluonto, sekä niiden herättämät tunteet. Konsertin vaihtuvan tunnelman luovat intialaiset sävelasteikot, ragat, joista syntyy jokaisen kappaleen ominaislaatu.

Konsertti on tuotettu yhteistyössä Kuopion kaupungin, Sansikriti Suomen ja Trideco Oy:n kanssa.
Vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan intialaisen musiikin lumoavaan värikirjoon!

Ajay Prasanna on arvostettu intialainen klassinen huilisti.
Hän on tunnetun intialaisen muusikon Pt. Bhola Nath Prasannan opetuslapsi ja poika. Hän on tehnyt yhteistyötä Grammy-palkittujen Ricky Kejin ja Stewart Copelandin kanssa. Hän on edustanut intialaista klassista musiikkia maailmanlaajuisesti Intian klassisen musiikin festivaaleilla, Royal Albert Hallissa Lontoossa, Sydneyn musiikkifestivaalilla Australiassa, Paleofestivaalilla Sveitsissä ja intialaisen klassisen musiikin kiertueella muun muassa Indonesiassa. Pandit Ajay Shankar Prasanna on kiertänyt laajasti ympäri Intiaa esittäen kansallisen ohjelman konsertteja. Pt. Ajay Shankar on omistanut 45 vuotta intialaisen klassisen musiikin palvelemiseen.

Ajay Prasanna

Divyansh Srivastava soittaa santooria. Santoor on 100-kielinen muinainen intialainen soitin. Divyansh syntyi musikaaliseen perheeseen. Hän sai perustiedot intialaisesta klassisesta musiikista isältään Shri Govind Vermalta. Lisäksi hän oppi santoria Padmashri Pt. Bhajan Soporilta, Intian tunnetulta santoor-muusikolta. Hän on pitänyt santoor-konsertteja monissa suosituissa musiikkitapahtumissa ja konferensseissa, joita on järjestetty eri puolilla Intiaa. Lapsuudestaan lähtien hän on voittanut johtavien musiikki-instituutioiden myöntämiä palkintoja ja palkintoja sekä juniori- että senioriartistitasolla.

Hän on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon Delhin yliopistossa ja voittanut kultamitalin ansiokkaasta suorituksestaan. Tällä hetkellä hän jatkaa tohtoriopintojaan Delhin yliopistossa Intiassa.

Divyansh Srivastava

Indrajit Pradhan soittaa Tablaa. Tabla on pari käsirumpuja.
Tabla on yksi Intian suosituimmista lyömäsoittimista.
Indrajit Pradhan, Pt. Shankar Ghoshin opetuslapsi, vietti useita vuosia opettajansa luona ymmärtääkseen ja hioakseen tablan taidetta. Hän on tehnyt yhteistyötä monien intialaisen klassisen musiikin valojen kanssa, kuten Amjad Ali Khan, S. Sekhar, Kabir Suman, Jaya Biswas jne. Hän on antanut tabla-konsertteja ja säestyksiä kansainvälisillä lavoilla Dubaissa, Kazakstanissa ja Bangladeshissa. Hän on osallistunut lukuisiin kotimaansa merkittävien musiikkijärjestöjen järjestämiin musiikkikonsertteihin. Taiteilijana Indrajit on laajentanut näköalojaan tablan ulkopuolelle maailmanmusiikkiin. Hänen tämänhetkinen yhteistyönsä maailmanlaajuisella näyttämöllä, kuten The Spirit of Tengri International Festival of Music and Dance (Kazakstan), sisältää hänen työnsä muun muassa Natiq Shirinovin (Azerbaidžan), Rovshanjon Yunusovin (Uzbekistan) ja Laima Jansosen (Latvia) kanssa.

Indrajit Pradhan

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Kumppanit

SansikritiTrideco OyKuopio

Katso myös

HyvinvointiaamutHyvinvointiaamut Lumotun metsän tanssijamitLumotun metsän tanssijamit TanssiTelttaTanssiTeltta