G-Song Lab Goes Dance-työpajassa syntyi kolme uniikkia teosta

Kuopio Tanssii ja Soilla koettiin viime kesänä jotain aivan uudenlaista: festivaalin aikana järjestettiin ensi kertaa monitaiteinen työpaja, jossa nuoret pääsivät tekemään itse musiikkia ja koreografiaa.

Vuoden 2023 Kuopio Tanssii ja Soi-festivaali sisälsi ainutlaatuisen työpajan 13-20-vuotiaille nuorille. Työpajassa nuoret musiikintekijät ja tanssijat pääsivät tekemään yhteistyötä ammattilaisten mentoroimana.

G-Song Lab on kaiutinvalmistaja Genelecin konsepti, jossa nuoret muusikot pääsevät tekemään omia biisejä. Kuopio Tanssii ja Soi:lla nuoret tanssijat otettiin konseptiin mukaan, ja yhdessä muusikoiden kanssa tanssijat loivat vain kolmen päivän aikana teokset, jossa yhdistyivät itse tehty biisi ja koreografia.

Nuoria olivat ohjaamassa tanssitaiteilija Samuli Emery, tanssitaiteilija Sanni Kriikku, laulaja/lauluntekijä Anna Kuoppamäki sekä lauluntekijä/musiikin tuottaja Petter Korkman.

Työpajan teemana oli Valta ja Vallattomuus. Nuoret haastettiin taiteilemaan vallan moninaisten linssien läpi: miten valta voi näkyä tai kuulua?

Työpajaan osallistui yhteensä 14 nuorta, joista 11 oli tanssijoita ja kolme musiikin tekijöitä.

”Jaoimme nuoret kolmeen ryhmään, joista jokainen luovat oman koreografian ja oman biisin. Pyrimme löytämään yhteyden musiikissa ja koreografissa, jotta ne yhdistyisivät yhdeksi teokseksi”, mentorina toiminut Emery kertoo.

Lopputulemana oli kolme hätkähdyttävän hienoa ja uniikkia tanssi- ja musiikkiteosta, jotka nähtiin työpajan lopuksi Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa 20. kesäkuuta.

Nuoret kertoivat olleensa innoissaan uudenlaisesta työpajasta.

”Työpajassa on päässyt tekemään uusia asioita ja kehittymään sen myötä. On ollut tosi mielenkiintoista, saanut hyviä vinkkejä ja tavannut uusia ihmisiä.”

Keskeisiä kumppaneita ovat mm. Genelec Oy ja Taideyliopisto, ja toiminnan tuotti voittoa tavoittelematon Tiedonjulkistamisen kulttuuritehdas ry. 

Katso videolta kooste nuorten vaikuttavista esityksistä ja tunnelmia työpajasta.