Etusivu » Kauppa » Nykytanssin jatkotaso

Nykytanssin jatkotaso

55,00 

4 varastossa

 €
Options Quantity
Tuotetunnus (SKU): 160 Osasto:

Kuvaus

Laji: Nykytanssi
Taso: Jatkotaso
Ikäsuositus: Nuoret
Opettaja: Samuli Emery
Aikataulu: to 13.6 ja pe 14.6 klo 9.00- 10.30
Paikka: Musiikkikeskuksen tanssisali, Kuopionlahdenkatu 23 Kuopio

Sisältö: Samuli Emeryn ohjaamalla nykytanssikurssilla liikutetaan ja havahdutetaan koko ihmisolemusta päästä varpaisiin ja silmistä sieluun asti. Pyrimme esiinkutsumaan iloa, yllätystä, luottamusta, mysteeriä, eeppisyyttä sekä muita voimallisia tunne- ja olotiloja. Tuntien rakenne koostuu liikkeellisistä improvisaatiomatkoista vuolaine mielikuvastoineen, rytmikkäistä liikeharjoitteista sekä leikkisistä tanssisarjoista, joiden kautta opetellaan kokemaan vapautta ja toimijuutta. Tunnin tahti ja äänimaisemat kulkevat rauhaisasta aloituksesta kohti vilkkaan energistä lopetusta, kuitenkin jättäen runsaasti tilaa jokaisen osallistujan omien tarpeiden ja tempojen kunnioittamiselle.
Tanssin harjoittamisen ja kehon vahvistamisen lisäksi tunti kehystyy laboratoriona sellaisten kehontilojen ja yhdessäolon muotojen harjoittamiselle, mitkä saattavat olla tarpeellisia myös studion ulkopuolella, muissa yhteisöissä, muissa maailmoissa. Tunnille voi siis tulla harjoittelemaan yhdessä riemukkaampia, rohkeampia, radikaalimpia ja rakkaudellisempia tapoja asuttaa omaa kehoaan ja tätä maailmaa.

Opettajasta: Samuli on mielestään jyväskyläläislähtöinen suomalais-brittiläinen queer taiteentekijä, jolla on kimurantti, mutta liikuttavan obsessiivinen suhde tanssiin. Samuli väsää esityksellisiä tilanteita, kutsuu ihmisiä yhteen mullistavien ja voimaannuttavien tilojen äärelle sekä harjoittelee rakkaudellista kehon asuttamista. Vuonna 2019 hän valmistui tanssitaiteilijan ammattiin Itävallan SEAD-akatemiasta, pääaineenaan koreografia. Opiskeluaikanaan Samuli pääsi esiintymään lukuisten tunnettujen koreografien esim. Wim Vandekeybusin, Julyen Hamiltonin ja Milan Tomasikin teoksissa sekä vaihto-opiskelemaan New Yorkin yliopistoon Tisch School of The Artsiin. Tämän lisäksi hän on syventynyt useiden katu- ja klubitanssien sekä Ballroom-kulttuurin liikkeellisiin ja soliaalisiin perinteisiin. Samuli on työskennellyt kansainvälisesti ja laaja-alaisesti, esimerkiksi Meg Stuartin, Jerome Belin, Imre & Marne Van Opstalin, River Linin, Jill Crovisierin, Gloria Höcknerin ja Ceren Oranin produktioissa sekä Suomen tunnetuimpien artistien, kuten Jenni Vartiaisen, Isac Elliotin, Elastisen, Saara Aallon, Apulannan, Jari Sillanpään ja Club for Fiven kanssa. Hän on saanut useita palkintoja ja stipendejä saavutuksistaan esiintyjänä ja koreografina kotimaan lisäksi Saksassa, Puolassa, Virossa ja Italiassa. Samuli toimii myös opettajan rooleissa Teatterikorkeakoulun, Helsinki Dance Companyn ja Tanssille ry:n lisäksi ympäri Suomea sekä Eurooppaa.

Lisätiedot

Ikä

Laji

,

Taso

Saatat myös pitää...